Dania zostaną poddane ocenie jury ( w jego skład wejdą: Czesław Renkiewicz, Prezydent Suwałk, Cezary Cieślukowski, Radny Województwa Podlaskiego, Marcin Budynek, mistrz kucharski, założyciel Akademii Kulinarnej Marcina Budynka, Robert Sowa, mistrz kucharski).
Najważniejszym jury będzie jak co roku publiczność, która otrzyma do skosztowania przygotowane potrawy.
W czasie imprezy odbędą się warsztaty kulinarne z udziałem uczniów Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach oraz Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Suwałkach. Warsztaty poprowadzi Marcin Budynek. Tematem warsztatów będą dania kuchni kamedulskiej z elementami kuchni suwalskiej i użyciem produktów regionalnych.
Smakowitemu pojedynkowi towarzyszyć będą występy muzyczne. Na scenie zaprezentuje się zespół Stowarzyszenia Seniorzy z Pasją HORYZONT, Stowarzyszenia Suwalskie Starszaki oraz orkiestra z Pustelni Złotego Lasu w Rytwianach.
W trakcie konkursu będzie działał jarmark ze stoiskami z produktami regionalnymi. Początek imprezy o godzinie 10:00.
TM
Napisz komentarz
Komentarze